Hebben Chinees-Indische restaurants toekomst?

Aangeboden door: miwebb Gepubliceerd op: 21 november 2023
8 januari 2024

 

In ieder dorp en iedere stad was er vroeger minstens één Chin.Ind. restaurant. Gerechten als babi pangang, foe yong hai en tjap tjoy zijn niet meer weg te denken uit Nederland en mede daarom is de Chinees-Indische restaurantcultuur sinds 2021 toegevoegd aan de lijst Immaterieel Erfgoed. Toch zien we dat het aantal Chin.Ind. restaurants sterk is afgenomen, meestal omdat er geen opvolging is. Hebben Chin.Ind. restaurants nog wel toekomst? Hierover gaan we in gesprek met enkele ondernemers, waaronder vader en zoon Ka Fai en Danny Lee, de schrijvers van het “Chin. Ind. Rest. Kookboek” (winnaar Gouden Kookboek 2023).Danny Lee: “We zijn vereerd en trots om namens de vele Chinese diaspora in Nederland dit boek te mogen maken en de vele mooie verhalen en recepten te delen, en vooral alle mensen achter het luik hun welverdiende erkenning te geven.”

Tags: