Care & Cure Syposium

Changing the game. In een nieuwe realiteit zien we een groeiende vraag naar zorg, terwijl personeelstekorten en hooggespannen verwachtingen van patiënten de uitdaging vormen. Vergrijzing, chronische ziekten en complexe zorgvragen dragen bij aan deze situatie. Het Horecava Care & Cure Symposium op 9 januari 2024 gaat de confrontatie aan met deze problemen en zoekt naar slimme samenwerkingsverbanden tussen de zorgsector en de hospitalitywereld.

Wat is de zorg van de toekomst?

Dit symposium richt zich op de cruciale vraag: ‘Wie of wat zal de toekomstige zorg leveren?’ Een gezonde levensstijl draagt bij aan sneller herstel en een betere levenskwaliteit, vooral in langdurige zorg. Toekomstige patiënten zijn zich hiervan bewust en vragen om gezondere voeding. Hoe kunnen zorgorganisaties hierop inspelen?

Innovatie, samenwerking en mensgerichte technologie

Het Horecava Care & Cure Symposium is de plek waar innovatie, gezonde levensstijl, branche overschrijdende samenwerking en het omgaan met veranderingen samenkomen. Op deze manier dragen we vanuit de wereld van eten, drinken en gastvrijheid bij aan hoogwaardige zorg.

 

Programma

Datum: dinsdag 9 januari 2024
Locatie: Theater / Hal 3

08.30 – 09.15  Ontvangst
09.15 – 09.45  Een realistisch perspectief op de toekomst van zorg
Lucien Engelen, CEO Transform.Health
09.45 – 10.15  Verandering nodig? Begin zelf
Barbara Kerstens, directeur Voeding Leeft
10.15 – 10.45  Start-up Pitches
10.45 – 11.30  Als alles tegenzit…wat er dan overblijft
Tommy van het TV programma Hunted en Corné
11.30 – 12.30  Netwerklunch
12.30 – 13.30  Trendtour voor Care & Cure

Moderator tijdens Care & Cure Symposium: Pepijn van Gestel

Partners

                       

Hospitality NXT Symposium

Ontdek de toekomst van de werkomgeving tijdens Hospitality NXT Symposium!

Ontdek de toekomst van de werkomgeving tijdens Hospitality NXT! Horecava en CONTRAST presenteren het Hospitality NXT Symposium, een evenement voor beslissers en experts uit de facilitaire en vastgoedsector. Samen onderzoeken we innovatieve serviceconcepten die de fysieke werkomgeving transformeren en organisatie-identiteit versterken.

 

Belangrijkste punten

• Ontdek krachtige serviceconcepten van de toekomst.

• Creëer een gastvrije en inspirerende werkomgeving. • Stimuleer sociale interactie en creativiteit.

• Verbind medewerkersbehoeften met organisatiedoelen.

• Mis deze kans niet om de toekomst van werken te verkennen en te innoveren!

Meer informatie vind je op de pagina ‘Hospitality NXT Symposium’.

 

Programma

08.30 – 09.00 Ontvangst met ontbijt high street @ the office

09.00 – 10.00 Keynote spreker ‘The Future of Work’ door Hans Meyer van Zoku

10.00 – 10.30 Start-up Pitches

10.30 – 11.00 Expert Sessie ‘De impact van ESG regelgeving’ door Dirk Engelen en Tally Opbroek van Marree en Dijxhoorn Advocaten en Mediators

11.00 – 11.30 Expert Sessie ‘Smart buildings, the building as your Smartphone’ door Karl Van Ginderdeuren van Bgrid

11.30 – 12.30 Lunch, Learn & Listen sessie Aansluitend: Trend Walk & Talk door het TrendLAB & Start-up LAB

 

Voor wie is het Hospitality NXT Symposium?

Hospitality NXT is bedoeld voor:

• Facilitair Managers;

• Asset Managers;

• Hospitality Managers;

• Contract Managers;

• Workplace Managers;

• Iedereen die zich bezig houdt met foodservice en hospitality binnen de gebouwde omgeving.

Gratis uitnodigingen zijn beschikbaar voor de doelgroep via aangesloten partners. Overige geïnteresseerden betalen €495 voor een ticket. Als je geen contact hebt met de partners en tot de doelgroep behoort, kun je een aanvraag sturen naar [email protected] met je naam, functie en organisatie. Je aanmelding wordt beoordeeld. Schrijf je nu in voor het Hospitality NXT Symposium en maak deel uit van de verandering!

 

Partners van het Hospitality NXT Symposium?

 

                                                                    

 

 

 

Innovatie & Start-up pitches

Innovatie is noodzaak in de foodservicebranche. Deelnemers van het Start-upLAB krijgen de kans om hun nieuwe product, dienst of concept te tonen aan potentiële investeerders en/of klanten aan de hand van een pitch in het theater.

Tijdens de woensdag van Horecava 2024 krijgen zorgvuldig geselecteerde start-ups de unieke kans om hun producten of diensten te pitchen in het theater. Deze ondernemers zullen voor een deskundige jury hun pitch houden. Hier krijgen ze de kans om hun innovatieve concepten en oplossingen te laten zien aan een breed publiek. Een uitgelezen mogelijkheid voor deze startende bedrijven om zich te presenteren en potentiële partners en klanten aan te trekken binnen de dynamische omgeving van Horecava.

Marketing Breakfast Club

Als marketeer word je in één ochtend up to date gebracht over een actueel maatschappelijk onderwerp. Komende editie: Digitale transformatie & AI.

Het doel van digitale transformatie is om je organisatie wendbaarder, efficiënter en meer klantgericht te maken en om te blijven voldoen aan de veranderende eisen van de moderne digitale wereld. Tot zover een no brainer. Digitale transformatie gaat echter ook gepaard met strategische, praktische en ethische vragen. Wat vraagt digitale transformatie van je organisatie(cultuur)? Hoe kun je AI inzetten in je dagelijkse werkzaamheden? Hoe kun je AI gebruiken om een optimale klantbeleving te creëren? En wat zijn de gevaren als het gaat om privacy, discriminatie en (het ontbreken van) regulering?”

Ontdek De Toekomst is NU met FCSI Nederland

Innovatieve oplossingen en inzichten in uitdagingen met betrekking tot personeel, duurzaamheid en innovatie in de gastvrijheidsbranche want: De Toekomst is NU!

FCSI Nederland, dé vooraanstaande vereniging van onafhankelijke foodservice consultants, nodigt je uit voor een inspirerende bijeenkomst op dinsdag 9 januari 2024 in het theater van Horecava, hét toonaangevende evenement in de Nederlandse gastvrijheidsbranche.

Met meer dan 1450 leden in 45 landen wereldwijd, vertegenwoordigt FCSI een mondiaal platform voor experts in foodservice faciliteiten, variërend van horeca en leisure tot institutionele markten zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en bedrijfscatering.

Kom samen met deze professionele gemeenschap van consultants en bedrijfsleden en ontdek innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit, gebaseerd op praktische kennis en ervaring.

De bijeenkomst staat in het teken van ‘De Toekomst is Nu,’ en biedt inzichten in uitdagingen met betrekking tot personeel, duurzaamheid en innovatie in de gastvrijheidsbranche.

Mededeling: wegens privé omstandigheden heeft Benjamin Calleja helaas moeten afzeggen. Gelukkig hebben we in zeer korte tijd een waardige en inhoudelijke interessante spreker hebben kunnen vastleggen. Zie het programma hieronder!

Programma

Datum: dinsdag 9 januari 2024 (dit programma is in het Engels)
Locatie: Theater / Hal 3

13.30 – 14.00  Ontvangst
14.00 – 14.45  Sven Sallearts
Co-Founder Younique Concepts
14.45 – 15.15 Maarten Schellekens  Owner en Founder bij WELDER 15.15 – 16:00 Borrel

Aansluitend volgt een trendtour door het TrendLAB.

De Toekomst is NU met FCSI Nederland

Sprekers

Maarten Schellekens | spreker FCSI Nederland

Maarten Schellekens

Owner en Founder bij WELDER

Maarten Schellekens heeft een passie voor het binden, boeien en behouden van medewerkers. Hij gelooft dat moderne bedrijven op een andere manier naar het personeelsbeleid moeten kijken. Vanuit een achtergrond bij een van de grootste cateraars van Nederland is hij in 2019 gestart met zijn bedrijf WELDER. Daar worden zo’n 500 bedrijven begeleid met een modern personeelsbeleid. Niet vanuit onderbuikgevoel, maar onderbouwd met data, gefaciliteerd met één digitale applicatie en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Inmiddels is WELDER het snelst groeiende HR-bedrijf van Nederland en actief in 12 landen.

Sven Sallaerts | spreker FCSI Nederland

Sven Sallaerts

Co-founder Younique Concepts – Position: Future Growth

Sven studeerde Hospitality Management en Leiderschap in Maastricht, Barcelona en Berkely. Hij ontwikkelde met succes tien horecaconcepten samen met het team bij Younique Concepts. Op dit moment zitten er nog vier nieuwe vestigingen in de pijplijn waaronder de internationale uitbreiding van het merk Pesca – dat nu twee locaties heeft in Nederland en in 2024 gaan uitbreiden naar Nice en Hamburg. Younique Concepts staat in Nederland bekend om hun revolutionaire HR-model, innovatieve gastervaringen en gedurfde marketingaanpak. Onlangs openden ze Selva, Sonora en ‘Hasta la Vista, baby’ in Amsterdam.

Hotels in the Spotlights

Hotels in The Spotlights

Hotels in the Spotlights

Creating Memorable Hospitality Experiences: Unveiling the Future of Hotel Excellence

Betreed de grensverleggende wereld van innovatie op Horecava tijdens het Symposium Hotels in the Spotlights op maandag 8 januari!

In de dynamische hotelindustrie spelen technologie en innovatie hoogtij, waar gasten steeds bewuster en kritischer worden over hun verblijfservaring. Om als hotel concurrerend te blijven, is het cruciaal om innovatieve functies en services aan te bieden die opvallen. Denk aan baanbrekende manieren van communiceren met technologie voor een gepersonaliseerde klantbeleving, maar ook aan digitale vernieuwingen zoals robotroomservice en de mobiele conciërge.

Bij Horecava begrijpen we de noodzaak van vooruitgang en nodigen we beslissers binnen de hotelsector uit om deel te nemen aan een dag vol inspiratie en innovatie op maandag 8 januari. Ons inspirerende programma omvat actuele sprekers, een netwerkborrel en een innovatietour.

Ticket Hotels in the Spotlights

Hotels in the Spotlights is bedoeld voor professionals in de hotellerie. Voor hen is het mogelijk een gratis ticket aan te vragen. Alle anderen kunnen hier een ticket kopen.

Gratis ticket Hotels in the Spotlights aanvragen

Programma

Datum: maandag 8 januari 2024
Locatie: Theater / Hal 3

13.30 – 14.00  Ontvangst
14.00 – 14.20  Jos Klerx – Trends in de hotelbranche
14.20 – 14.50  Jan Scheele – De geweldige revolutie van AI binnen de hotelindustrie
14.50 – 15.20 Start-up Pitches 15.20 – 15:40 Elvira Wilthagen – ESG & CSRD Impactvolle noodzaak of administratief spook? 15.40 – 16.00 Frans Uyterlinde (VT Wonen) – Invloed van kleur en interieur op de klantbeleving 16.00 – 16.30 Een borrel met aansluitend Trend Walk & Talk door het TrendLAB.

Moderator tijdens Hotels in the Spotlights: Frederique de Jong

Sprekers Hotels in the Spotlights

Elvira Wilthagen | spreker Hotels in the Spotlights

Elvira Wilthagen

Founder ELAN | ESG in Hospitality

Na haar studie aan de Maastrichtse hotelschool volgde nog een training aan de Cornell University en studeerde Cultuur, Organisatie en Management aan de VU. Als eigenaar van Heads in Beds, een hospitality adviesbureau in Amsterdam, biedt ze al 14 jaar strategische en uitvoerende ondersteuning aan ondernemers en managers in de hotellerie. Ze heeft haar sporen verdiend in marketing en communicatie, maar ook de operatie kent geen geheimen. Haar passie voor duurzaam ondernemen komt tot uiting in haar recente onderneming, ELAN | ESG in Hospitality, waar ze zich richt op het begeleiden van hospitality bedrijven bij de ontwikkeling van duurzame, sociale, en ethische ambities, in lijn met de Europese regelgeving. Met een unieke mix van leiderschap en een passie voor duurzaamheid, weet Elvira niet alleen hospitality bedrijven te begeleiden naar een groenere toekomst, maar heeft ze ook het talent om mogelijke uitdagingen te transformeren tot behapbare brokken.

Jan Scheele | spreker Hotels in the Spotlights

Jan Scheele

Consultant, Keynote Speaker en Moderator

Jan begon in 2015 met het experimenteren met Bitcoin, AI en blockchain technologie, vanuit zijn wereldwijde rol als organisator van TED talks events. De afgelopen jaren heeft hij in binnen- en buitenland overheden en ondernemers vanuit de vrijetijdseconomie mogen adviseren op het gebied van de strategische inzet van nieuwe technologie en marketing. Momenteel is hij in zijn vrije tijd ‘Digital Leader’ bij het World Economic Forum en bestuurslid van de Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), wat alle Nederlandse blockchain en crypto start-ups en scale-ups samenbrengt in het grootste ecosysteem daarvoor van de Benelux.

Jos Klerx | spreker Hotels in the Spotlights

Jos Klerx

Sectormanager Horeca, Recreatie en Toerisme bij Rabobank

Jos richt zich op alle trends en ontwikkelingen binnen de sectoren horeca, recreatie en toerisme, waar het volgens hem draait om ontmoeten en beleven. Hiervoor heeft hij een aantal jaar gewerkt als relatiemanager bij lokale kantoren én in de restaurantbranche.

Frans Uyterlinde | spreker Hotels in the Spotlights

Frans Uyterlinde

Interieurstylist van VT wonen

Frans staat bekend om zijn doordachte oplossingen en benadert styling niet louter voor het uiterlijk, maar om een ontwerp met betekenis te creëren. Met zeventien jaar ervaring als interieurstylist heeft Frans talloze succesvolle projecten voltooid.

Unveiling the Future of Hotel Excellence

 

  • Actuele trends binnen de hotelbranche met Jos Klerx.
  • AI door Jan Scheele: waar veel technologieën hun praktische nut nog moeten bewijzen, is op gebied van AI ineens een ongekende schat aan mogelijkheden voor hotels ontstaan. Van het verbeteren van gastervaringen tot het versnellen en verbeteren van talloze processen, tot het aanbieden van volledig nieuwe ervaringen en diensten. De veelheid aan AI-tools maakt het daarnaast ook voor een technische leek makkelijk mogelijk, om daar gelijk vandaag nog mee te beginnen. In zijn interactieve keynote neemt tech-expert Jan Scheele ons mee in de wondere wereld van AI en alle kansen en mogelijkheden die je als professional binnen de hotellerie vandaag nog kan benutten.
  • ESG Richtlijnen met Elvira Wilthagen: duurzaamheid is niet meer weg te denken binnen de hotellerie, en het gaat ons ook steeds beter af: green teams, energiebesparing, certificaten en bijenhotels vliegen je om de oren. Maar nu komt daar de ESG wetgeving bij: Niet meer voornamelijk nadruk op het milieu, maar ook op sociale duurzaamheid en alle aspecten van goed bestuur moeten inzichtelijk worden en transparant worden vastgelegd. Sinds 1 januari van dit jaar niet meer vrijwillig, maar wettelijk vastgelegd, om te beginnen bij de grote ondernemingen.
  • Kleurenbeleving door Frans Uyterlinde: laat kleur, interieur en gastronomische avonturen bijdragen aan een positieve klantexperience, geïnspireerd door Frans Uyterlinde.

 

Symposium hoogtepunten:

  • Inspirerende sprekers die de nieuwste trends in de hotelsector belichten.
  • Netwerkborrel om te verbinden met branchebeslissers en gelijkgestemden.
  • Innovatietour om de nieuwste technologische hoogstandjes in de praktijk te ervaren.

Wacht niet op de toekomst, creëer het mee! Sluit je aan bij het Symposium Hotels in the Spotlights op maandag 8 januari 2024.

Officiële opening Horecava 2024

De 67e editie van Horecava wordt op maandag 8 januari 2024 officieel geopend door Florentine Rijkmans, Director Horecava. Op het podium zie je ook Inga Blokker, directeur FoodService Instituut Nederland. Zij presenteert de voorlopige marktcijfers binnen de foodservicebranche, wat kunnen we verwachten van het komende horecajaar? Daarnaast zijn we de afgelopen maanden op zoek geweest naar de nieuwste innovaties in de branche. De genomineerden zijn in december bekend gemaakt en tijdens de officiële opening worden de Horecava Innovation en Sustainability Award uitgereikt.