TOPPR van het jaar 2023 uitreiking

Dit jaar trappen we op de Horecava af met de uitreiking van de TOPPR van het jaar 2023 op de dinsdag om 16:00 . In 2023 hebben we 12 TOPPR’s in de schijnwerpers gezet, maar wie zal de TOPPR van het Jaar 2023 worden?

De prestigieuze titel TOPPR van 2023 wordt voor het eerst op de Horecava toegekend aan een horecamedewerker die niet alleen een bron van inspiratie voor de horeca is, maar ook bijdraagt aan de naamsbekendheid van zijn werkplek. In 2023 is er elke maand een TOPPR genomineerd en het publiek kan zowel tijdens de Horecava als via online stemmen bepalen wie de TOPPR van 2023 wordt.

Care & Cure Syposium

Changing the game. In een nieuwe realiteit zien we een groeiende vraag naar zorg, terwijl personeelstekorten en hooggespannen verwachtingen van patiënten de uitdaging vormen. Vergrijzing, chronische ziekten en complexe zorgvragen dragen bij aan deze situatie. Het Horecava Care & Cure Symposium op 9 januari 2024 gaat de confrontatie aan met deze problemen en zoekt naar slimme samenwerkingsverbanden tussen de zorgsector en de hospitalitywereld.

Wat is de zorg van de toekomst?

Dit symposium richt zich op de cruciale vraag: ‘Wie of wat zal de toekomstige zorg leveren?’ Een gezonde levensstijl draagt bij aan sneller herstel en een betere levenskwaliteit, vooral in langdurige zorg. Toekomstige patiënten zijn zich hiervan bewust en vragen om gezondere voeding. Hoe kunnen zorgorganisaties hierop inspelen?

Innovatie, samenwerking en mensgerichte technologie

Het Horecava Care & Cure Symposium is de plek waar innovatie, gezonde levensstijl, branche overschrijdende samenwerking en het omgaan met veranderingen samenkomen. Op deze manier dragen we vanuit de wereld van eten, drinken en gastvrijheid bij aan hoogwaardige zorg.

 

Programma

Datum: dinsdag 9 januari 2024
Locatie: Theater / Hal 3

08.30 – 09.15  Ontvangst
09.15 – 09.45  Een realistisch perspectief op de toekomst van zorg
Lucien Engelen, CEO Transform.Health
09.45 – 10.15  Verandering nodig? Begin zelf
Barbara Kerstens, directeur Voeding Leeft
10.15 – 10.45  Start-up Pitches
10.45 – 11.30  Als alles tegenzit…wat er dan overblijft
Tommy van het TV programma Hunted en Corné
11.30 – 12.30  Netwerklunch
12.30 – 13.30  Trendtour voor Care & Cure

Moderator tijdens Care & Cure Symposium: Pepijn van Gestel

Partners

                       

Ontdek De Toekomst is NU met FCSI Nederland

Innovatieve oplossingen en inzichten in uitdagingen met betrekking tot personeel, duurzaamheid en innovatie in de gastvrijheidsbranche want: De Toekomst is NU!

FCSI Nederland, dé vooraanstaande vereniging van onafhankelijke foodservice consultants, nodigt je uit voor een inspirerende bijeenkomst op dinsdag 9 januari 2024 in het theater van Horecava, hét toonaangevende evenement in de Nederlandse gastvrijheidsbranche.

Met meer dan 1450 leden in 45 landen wereldwijd, vertegenwoordigt FCSI een mondiaal platform voor experts in foodservice faciliteiten, variërend van horeca en leisure tot institutionele markten zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en bedrijfscatering.

Kom samen met deze professionele gemeenschap van consultants en bedrijfsleden en ontdek innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit, gebaseerd op praktische kennis en ervaring.

De bijeenkomst staat in het teken van ‘De Toekomst is Nu,’ en biedt inzichten in uitdagingen met betrekking tot personeel, duurzaamheid en innovatie in de gastvrijheidsbranche.

Mededeling: wegens privé omstandigheden heeft Benjamin Calleja helaas moeten afzeggen. Gelukkig hebben we in zeer korte tijd een waardige en inhoudelijke interessante spreker hebben kunnen vastleggen. Zie het programma hieronder!

Programma

Datum: dinsdag 9 januari 2024 (dit programma is in het Engels)
Locatie: Theater / Hal 3

13.30 – 14.00  Ontvangst
14.00 – 14.45  Sven Sallearts
Co-Founder Younique Concepts
14.45 – 15.15 Maarten Schellekens  Owner en Founder bij WELDER 15.15 – 16:00 Borrel

Aansluitend volgt een trendtour door het TrendLAB.

De Toekomst is NU met FCSI Nederland

Sprekers

Maarten Schellekens | spreker FCSI Nederland

Maarten Schellekens

Owner en Founder bij WELDER

Maarten Schellekens heeft een passie voor het binden, boeien en behouden van medewerkers. Hij gelooft dat moderne bedrijven op een andere manier naar het personeelsbeleid moeten kijken. Vanuit een achtergrond bij een van de grootste cateraars van Nederland is hij in 2019 gestart met zijn bedrijf WELDER. Daar worden zo’n 500 bedrijven begeleid met een modern personeelsbeleid. Niet vanuit onderbuikgevoel, maar onderbouwd met data, gefaciliteerd met één digitale applicatie en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Inmiddels is WELDER het snelst groeiende HR-bedrijf van Nederland en actief in 12 landen.

Sven Sallaerts | spreker FCSI Nederland

Sven Sallaerts

Co-founder Younique Concepts – Position: Future Growth

Sven studeerde Hospitality Management en Leiderschap in Maastricht, Barcelona en Berkely. Hij ontwikkelde met succes tien horecaconcepten samen met het team bij Younique Concepts. Op dit moment zitten er nog vier nieuwe vestigingen in de pijplijn waaronder de internationale uitbreiding van het merk Pesca – dat nu twee locaties heeft in Nederland en in 2024 gaan uitbreiden naar Nice en Hamburg. Younique Concepts staat in Nederland bekend om hun revolutionaire HR-model, innovatieve gastervaringen en gedurfde marketingaanpak. Onlangs openden ze Selva, Sonora en ‘Hasta la Vista, baby’ in Amsterdam.

COLLINS Barsystems: Speed freaks

Wie is de snelste bartender van de Horecava?

Maak 2 cocktails, 1 G&T en freepour een maatje van 35 ml, zo snel en zo goed mogelijk.
Beoordeling op kwaliteit, netheid, werkflow en snelheid.

BESTE COCKTAIL BARREN VAN NEDERLAND: BAR OLAF(Leiden)

Het team van Bar Olaf laat zien horen en proeven waar zij voor staan.

Met de perfecte mix van toegankelijkheid, kwaliteit en liefde voor mooie ingrediënten heeft
Bar Olaf heeft in Leiden de cocktail echt op de kaart gezet.

80% VAN JE OMZET IN 20% VAN DE TIJD

Hoe zorg je ervoor dat je het maximale rendement haalt uit je bar?

Hoe controleer je als je in drukke club alles free poured?
Wat is het effect van inrichting & training op bottomline profit?
Hoe optimaliseer je je winst marges?

BESTE COCKTAIL BARREN VAN NEDERLAND: PEACOCK BAR (Zwolle)

Peacock bar is genomineerd voor Entree’s Best New Cocktailbar. Met gebruik van innovatieve technieken en bijzondere smaak combinaties zijn zij het voorbeeld waar de moderne cocktail bar aan moet voldoen. Het team van Peacock laat zien horen en proeven waar zij voor staan.

SCHOOL of SPIRITS: RUM masterclass

Leer de basis van rum aan de hand van de WSET systematic approach to tasting.

Dutch Barista Championship

Zes topbarista’s krijgen elk exact een kwartier om vier identieke espresso’s, vier identieke melkdranken (bijvoorbeeld cappuccino) en vier signature drinks te presenteren aan de internationale jury. Bij die signature drinks mogen ze helemaal losgaan, als er maar espresso in zit (en geen alcohol). De jury let op smaak en netjes werken, maar vooral ook op de presentatie. Een goede barista is (ook) een echte gastvrouw of -heer en een rasverhalenverteller. De Dutch Barista Champion mag Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap.

Chaud Devant NK Leermeester – Leerling

Om 16:30 uur zal de jury bekend maken welk team de nieuwe kampioen is!