Proeverij Duitse kwaliteitswijnen

Proeverij uiteenlopende Duitse kwaliteitswijnen. Met medewerking van verschillende producenten en importeurs. Presentatie: Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn)

Proeverij uiteenlopende Duitse kwaliteitswijnen. Met medewerking van verschillende producenten en importeurs. Presentatie: Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn)

Verrassingen in het glas

Proeverij met wijnen uit minder bekende wijnstreken, gemaakt van minder bekende, regionale druivenrassen. Echte eyeopeners met verrassende geuren en smaken. Presentatie: importeur Grapedistrict

Proeverij met wijnen uit minder bekende wijnstreken, gemaakt van minder bekende, regionale druivenrassen. Echte eyeopeners met verrassende geuren en smaken. Presentatie: importeur Grapedistrict

Taste of Wine Professional: Georgische wijnen

Proeverij Georgische wijnen Presentatie: Peter Bleeker

Peter en Mana Bleeker zijn in 2016 gestart met het importeren van wijn uit Georgië, volgens velen de bakermat van de wijnbouw. Veel wijnen in hun assortiment zijn gemaakt in qvevri, de traditionele Georgische amforen, inclusief diverse orange wines.

Taste of Wine Professional: Masterclass sake

WSET certified sake educator Isabelle Chow presenteert een masterclass sake.

Na een eerste sake tasting op Wine Professional 2007 (met Akira Oshima, Okura) en de uitgebreide campagne Japanese Food Experience voor restaurants in 2014 is sake anno 2024 bezig met een hernieuwde opmars in de Nederlandse gastronomie. Het afgelopen jaar bezochten Jan van Lissum (Sake Samurai sinds 2008) en Isabelle Chow (WSET certified sake educator) verschillende sake-proeverijen en -presentaties, waarbij een voorselectie van uiteenlopende sake’s werd gemaakt. Op Wine & Trends presenteert Isabelle Chow een masterclass. De nadruk ligt op authentieke, ambachtelijk geproduceerde sake van kleine brouwerijen, afkomstig van verschillende gespecialiseerde importeurs. Diverse smaakstijlen, kwaliteitsniveaus en prijscategorieën van deze unieke Japanse rijstwijn zijn vertegenwoordigd.

Hotels in the Spotlights

Hotels in The Spotlights

Hotels in the Spotlights

Creating Memorable Hospitality Experiences: Unveiling the Future of Hotel Excellence

Betreed de grensverleggende wereld van innovatie op Horecava tijdens het Symposium Hotels in the Spotlights op maandag 8 januari!

In de dynamische hotelindustrie spelen technologie en innovatie hoogtij, waar gasten steeds bewuster en kritischer worden over hun verblijfservaring. Om als hotel concurrerend te blijven, is het cruciaal om innovatieve functies en services aan te bieden die opvallen. Denk aan baanbrekende manieren van communiceren met technologie voor een gepersonaliseerde klantbeleving, maar ook aan digitale vernieuwingen zoals robotroomservice en de mobiele conciërge.

Bij Horecava begrijpen we de noodzaak van vooruitgang en nodigen we beslissers binnen de hotelsector uit om deel te nemen aan een dag vol inspiratie en innovatie op maandag 8 januari. Ons inspirerende programma omvat actuele sprekers, een netwerkborrel en een innovatietour.

Ticket Hotels in the Spotlights

Hotels in the Spotlights is bedoeld voor professionals in de hotellerie. Voor hen is het mogelijk een gratis ticket aan te vragen. Alle anderen kunnen hier een ticket kopen.

Gratis ticket Hotels in the Spotlights aanvragen

Programma

Datum: maandag 8 januari 2024
Locatie: Theater / Hal 3

13.30 – 14.00  Ontvangst
14.00 – 14.20  Jos Klerx – Trends in de hotelbranche
14.20 – 14.50  Jan Scheele – De geweldige revolutie van AI binnen de hotelindustrie
14.50 – 15.20 Start-up Pitches 15.20 – 15:40 Elvira Wilthagen – ESG & CSRD Impactvolle noodzaak of administratief spook? 15.40 – 16.00 Frans Uyterlinde (VT Wonen) – Invloed van kleur en interieur op de klantbeleving 16.00 – 16.30 Een borrel met aansluitend Trend Walk & Talk door het TrendLAB.

Moderator tijdens Hotels in the Spotlights: Frederique de Jong

Sprekers Hotels in the Spotlights

Elvira Wilthagen | spreker Hotels in the Spotlights

Elvira Wilthagen

Founder ELAN | ESG in Hospitality

Na haar studie aan de Maastrichtse hotelschool volgde nog een training aan de Cornell University en studeerde Cultuur, Organisatie en Management aan de VU. Als eigenaar van Heads in Beds, een hospitality adviesbureau in Amsterdam, biedt ze al 14 jaar strategische en uitvoerende ondersteuning aan ondernemers en managers in de hotellerie. Ze heeft haar sporen verdiend in marketing en communicatie, maar ook de operatie kent geen geheimen. Haar passie voor duurzaam ondernemen komt tot uiting in haar recente onderneming, ELAN | ESG in Hospitality, waar ze zich richt op het begeleiden van hospitality bedrijven bij de ontwikkeling van duurzame, sociale, en ethische ambities, in lijn met de Europese regelgeving. Met een unieke mix van leiderschap en een passie voor duurzaamheid, weet Elvira niet alleen hospitality bedrijven te begeleiden naar een groenere toekomst, maar heeft ze ook het talent om mogelijke uitdagingen te transformeren tot behapbare brokken.

Jan Scheele | spreker Hotels in the Spotlights

Jan Scheele

Consultant, Keynote Speaker en Moderator

Jan begon in 2015 met het experimenteren met Bitcoin, AI en blockchain technologie, vanuit zijn wereldwijde rol als organisator van TED talks events. De afgelopen jaren heeft hij in binnen- en buitenland overheden en ondernemers vanuit de vrijetijdseconomie mogen adviseren op het gebied van de strategische inzet van nieuwe technologie en marketing. Momenteel is hij in zijn vrije tijd ‘Digital Leader’ bij het World Economic Forum en bestuurslid van de Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), wat alle Nederlandse blockchain en crypto start-ups en scale-ups samenbrengt in het grootste ecosysteem daarvoor van de Benelux.

Jos Klerx | spreker Hotels in the Spotlights

Jos Klerx

Sectormanager Horeca, Recreatie en Toerisme bij Rabobank

Jos richt zich op alle trends en ontwikkelingen binnen de sectoren horeca, recreatie en toerisme, waar het volgens hem draait om ontmoeten en beleven. Hiervoor heeft hij een aantal jaar gewerkt als relatiemanager bij lokale kantoren én in de restaurantbranche.

Frans Uyterlinde | spreker Hotels in the Spotlights

Frans Uyterlinde

Interieurstylist van VT wonen

Frans staat bekend om zijn doordachte oplossingen en benadert styling niet louter voor het uiterlijk, maar om een ontwerp met betekenis te creëren. Met zeventien jaar ervaring als interieurstylist heeft Frans talloze succesvolle projecten voltooid.

Unveiling the Future of Hotel Excellence

 

  • Actuele trends binnen de hotelbranche met Jos Klerx.
  • AI door Jan Scheele: waar veel technologieën hun praktische nut nog moeten bewijzen, is op gebied van AI ineens een ongekende schat aan mogelijkheden voor hotels ontstaan. Van het verbeteren van gastervaringen tot het versnellen en verbeteren van talloze processen, tot het aanbieden van volledig nieuwe ervaringen en diensten. De veelheid aan AI-tools maakt het daarnaast ook voor een technische leek makkelijk mogelijk, om daar gelijk vandaag nog mee te beginnen. In zijn interactieve keynote neemt tech-expert Jan Scheele ons mee in de wondere wereld van AI en alle kansen en mogelijkheden die je als professional binnen de hotellerie vandaag nog kan benutten.
  • ESG Richtlijnen met Elvira Wilthagen: duurzaamheid is niet meer weg te denken binnen de hotellerie, en het gaat ons ook steeds beter af: green teams, energiebesparing, certificaten en bijenhotels vliegen je om de oren. Maar nu komt daar de ESG wetgeving bij: Niet meer voornamelijk nadruk op het milieu, maar ook op sociale duurzaamheid en alle aspecten van goed bestuur moeten inzichtelijk worden en transparant worden vastgelegd. Sinds 1 januari van dit jaar niet meer vrijwillig, maar wettelijk vastgelegd, om te beginnen bij de grote ondernemingen.
  • Kleurenbeleving door Frans Uyterlinde: laat kleur, interieur en gastronomische avonturen bijdragen aan een positieve klantexperience, geïnspireerd door Frans Uyterlinde.

 

Symposium hoogtepunten:

  • Inspirerende sprekers die de nieuwste trends in de hotelsector belichten.
  • Netwerkborrel om te verbinden met branchebeslissers en gelijkgestemden.
  • Innovatietour om de nieuwste technologische hoogstandjes in de praktijk te ervaren.

Wacht niet op de toekomst, creëer het mee! Sluit je aan bij het Symposium Hotels in the Spotlights op maandag 8 januari 2024.

Finale Proefschrift Caféwijnen van het Jaar 2023

Proeverij finalewijnen ingestuurd voor de competitie Proefschrift Caféwijnen van het Jaar 2024. Voor studenten van de Academie voor Gastronomie en andere geïnteresseerde bezoekers. Presentatie: Jan van Lissum (The Wine & Food Association) Aansluitend korte blindproeftest gepresenteerd door Coravin.

Proeverij finalewijnen ingestuurd voor de competitie Proefschrift Caféwijnen van het Jaar 2024. Jaarlijkse competitie waaraan veel Nederlandse importeurs meedoen. Prijslimiet is € 7,50 per fles (horecaprijs ex btw). De winnaars worden later deze dag bekendgemaakt op Wine Professional 2024. Belangrijkste criteria voor de ideale caféwijn zijn natuurlijk de prijs, maar ook de toegankelijkheid. Bestel je er graag nog een glas van? Behouden ze hun smaak bij een borrelgarnituur of eenvoudig gerecht? Presentatie: Jan van Lissum (The Wine & Food Association) Aansluitend een korte blindproeftest met het Coravin-bewaarsysteem: drie wijnen die korter of langer open hebben gestaan worden geproefd en vergeleken. Presentatie: Coravin.

SPEEDFREAKS

Wie is de snelste bartender van de Horecava?

Maak 2 cocktails, 1 G&T en freepour een maatje van 35 ml, zo snel en zo goed mogelijk. Beoordeling op kwaliteit, netheid, werkflow en snelheid.

COCKTAIL FUNERAL

Jaarlijks terugkerend event waar bartenders stemmen welke cocktail ze liever zien gaan dan
komen.

BESTE COCKTAIL BARREN VAN NEDERLAND: THE RUMAH (Rotterdam)

Het team van Rumah laat zien horen en proeven waar zij voor staan.

BESTE COCKTAIL BARREN VAN NEDERLAND: FITZ bar (Amsterdam)

Fitz bar is genomineerd voor Entree’s Best New Cocktailbar.Verscholen in het Pillows hotel vind je deze bar van wereldklasse.